Lucrările sunt în întârziere, dar linia va fi dată în funcţiune la timp. Directorul OTL, Csuzi Istvan, a declarat luni că, în ciuda unei întârzieri de circa o zi în derularea lucrărilor, circulaţia tramvaielor prin centrul oraşului va fi reluată odată cu deschiderea anului şcolar. "Din 14 septembrie tramvaiele vor circula prin Piaţa Unirii!", a declarat Csuzi Istvan.

Şeful societăţii de transport local a spus că întârzierea lucrărilor nu va împiedica reluarea circulaţiei la termenul fixat. "Era planificat ca vinerea trecută să se toarne betonul la intersecţia străzilor Mihai Viteazul cu Independenţei, s-a turnat sâmbătă. Asta înseamnă că proba de funcţionare planificată pentru data de 10 se va face pe 11 septembrie, dar tramvaiul tot va circula din 14 septembrie", a declarat Csuzi.

Potrivit acestuia, până la finalizarea lucrărilor din Piaţa Unirii, pe porţiunea dintre Primărie şi colţul parcului 1 Decembrie, garniturile vor circula cu o viteză de numai 5 kilometri pe oră, pentru a evita accidentele. În mod provizoriu, până la finalizarea peroanelor din Piaţa Unirii, tramvaiele vor opri în dreptul Bisericii Sfântul Ladislau din faţa Primăriei.

Csuzi Istvan a mai spus că în cursul zilei de luni, constructorii betonau tronsonul de la capătul parcului 1 Decembrie, pentru ca până pe 9 septembrie să monteze şina de tramvai, să amplaseze ultimii şapte stâlpi în consolă pentru iluminatul public şi alimentarea tramvaielor, respectiv să tragă firele de contact. "Numai (cimitirul) Rulikowsky este sigur, dar dacă nu se întâmplă nimic deosebit avem toate şansele să reluăm circulaţia pe 14 septembrie", a declarat Csuzi.

Acesta este cel de al treilea termen de predare avansat de la demararea lucrărilor. Primele termene stabilite cu constructorul Electro Construct Sildac, pentru jumătatea lunii mai, respectiv jumătatea lunii iunie, s-au dovedit nerealiste. Constructorul a invocat faptul că nu a putut prelua amplasamentul la timp.