După luni bune de căutări, poliţiştii au reuşit să-l prindă, vineri, pe celebrul hoţ de maşini orădean Ovidiu Bocşa, dispărut toamna trecută, imediat după pronunţarea verdictului în dosarul în care era judecat împreună cu alte cinci persoane pentru a încercat să cumpere ţigări de contrabandă cu teancuri de hârtii decupate din ziare.

Potrivit unor surse judiciare, interlopul, urmărit naţional, a fost reţinut în Bucureşti şi urmează să fie transferat la Penitenciarul Oradea, unde îşi va executa pedeapsa de 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Ovidiu Bocşa a încasat condamnarea într-un dosar celebru care priveşte încă cinci interlopi, dintre care unii cunoscuţi: Gavril Rohozneanu (fratele unui lider din lumea interlopă arădeană, Uţu Rohozneanu), escrocul Cosmin Făt, Ionuţ Druţă, zis "John" sau "părintele", fiul preotului ortodox din satul Margine, Sebastian Ivan, patronul unei firme de amenajări interioare, şi recuperatorul Ştefan Luczo.

Grupul a fost prins în urma unei operaţiuni de amploare a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Bihor, în noaptea de 30/31 mai 2013, când interlopii au încercat să cumpere ţigări de contrabandă de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare.

Trimişi în judecată, cei şase "şmenari" au fost condamnaţi definitiv în septembrie anul trecut de Curtea de Apel Oradea, trei dintre ei - Druţă, Bocşa şi Făt - primind pedepse cu executare. Bocşa şi Făt nu au aşteptat, însă, să fie încarceraţi, făcându-se nevăzuţi înainte de sosirea poliţiştilor.

Citiţi întreaga poveste a "şmenului" cu ţigări în articolele:

Le-au dat capace! Împuşcături şi bătăi între interlopi şi poliţişti

Verdict final în cazul interlopilor care au vrut să cumpere ţigări de contrabandă cu hârtii: hoţul de maşini Ovidiu Bocşa şi escrocul Cosmin Făt au dispărut