Consiliul Local a dat curs propunerii primarului Ilie Bolojan şi a hotărât marţi diminuarea cu 56 de posturi a organigramei municipalităţii. Întrucât doar 39 de posturi care vor fi eliminate din organigramă sunt vacante în perioada următoare, Primăria va disponibiliza 12 angajaţi, iar Poliţia Locală - 5 angajaţi.

Dacă în cazul reducerilor din Primărie reprezentanţii opoziţiei nu au avut nimic de obiectat, în ceea ce priveşte disponibilizările de la Poliţia Locală, consilierii UDMR au votat "împotrivă".

"Nu pot să fiu de acord cu disponibilizările de la Poliţia Locală în condiţiile în care instituţia duce şi aşa lipsă de personal, iar activitatea ei aduce bani serioşi la bugetul local", a spus consilierul local Huszar Istvan.

La rândul său, consilierul local Pasztor Sandor a insistat pentru păstrarea efectivelor. "Se tot vorbeşte de reducerea cheltuielilor, dar trebuie să luăm în considerare şi îmbunătăţirea serviciilor. Credeţi că cu efectivele acestea, oricum reduse, se acoperă toate zonele oraşului, inclusiv periferia din Tokai, Velenţa şi Oncea? Vă spun eu că nu! Poate că cu agenţii disponibilizaţi am fi acoperit în plus 25 de străzi zilnic", a spus Pasztor.

Intervenţiile opoziţiei nu au reuşit să influenţeze însă maşina de vot a USL. Cu atât mai puţin după intervenţia primarului Ilie Bolojan, care a spus că reducerile de personal se înscriu în politica municipalităţii de diminuare a costurilor, iar, la trei ani de la înfiinţare, Poliţia Locală se află pentru prima dată în această situaţie.

"Este adevărat, Poliţia Locală are unul dintre cele mai mici efective din ţară raportat la populaţie, dar dacă veţi verifica, veţi vedea că la fel se întâmplă şi în cazul Primăriei. Vă asigur însă că această reducere nu va afecta indicatorii de performanţă ai instituţiei", a spus Bolojan.

În urma disponibilizărilor care vor avea loc în perioada următoare, organigrama municipalităţii va cuprinde 290 de posturi, din care 32 de conducere şi 258 de execuţie, în vreme ce Poliţia Locală va număra 67 de posturi din care 4 de conducere şi 63 de execuţie.