Un adolescent în vârstă de 14 ani din Batăr s-a ales cu dosar penal, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a luat maşina unui consătean şi s-a plimbat cu ea prin comună, până când a rămas fără combustibil. 

Incidentul a fost raportat duminică, prin numărul de urgenţă 112, de proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 28 ani din comuna Talpoş.

"Poliţiştii au fost sesizați că în noaptea de 23 spre 24 octombrie, persoane necunoscute i-au sustras un autoturism proprietate personală, pe care îl lăsase parcat în stradă în fața locuinței, cu portierele deschise - neasigurate și cu cheia lăsată în contact", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Autoturismul, un Audi, a fost găsit duminică, în satul Talpoş, unde hoţul a rămas fără combustibil. În aceeaşi zi, poliţiștii l-au găsit şi pe autorul faptei, un adolescent în vârstă de 14 ani, consătean cu proprietarul maşinii.

Acesta a ajuns la Poliţie, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta.