Destui orădeni și bihoreni care se încălzesc cu gaz sau sperau la un racord la gaz au devenit suspecți Covid fiindcă le-a crescut brusc temperatura corporală când au aflat că de la 1 iulie cresc tarifele Distrigaz cu 33,2%. Iată o serie de potențiale motive, cu rugămintea să alegeți maximum trei dintre ele:

- Se va mări profitul Distrigaz

- Se va scumpi cândva gazul pe plan european

- Se va scumpi gazul în nordul Americii de Sud ori în sudul Americii de Nord (încă nu s-a hotărât unde)

- A fost o lovitură de stat militară în Myanmar

- Continuă topirea calotei glaciare

- O girafă de la Zoo Neverland a fătat un pui de zebră

- S-a sinucis liderul Boko Haram, divizia Africa.

- România, țara din Estul Europei cu cele mai mari rezerve de gaze naturale, va apela din nou la Adrian Năstase pentru a le privatiza în favoarea unui off-shore din Costa Rica ori a vreunui ABC din Austria.

- Noi, românii, încă de pe vremea Neamului Șoimăreștilor, ne vârâm adânc rădăcinile în glia oricărui furnizor, și greu îl mai schimbăm, chiar dacă trage trei rânduri de piele de pe noi

- Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat public, zilele trecute, că: "Nu e foarte simplu să pricepi facturile de gaze și electricitate. Și eu am calculat ochiometric".

Iată și câteva potențiale motive pentru ca Distrigaz să nu revină, prin septembrie, cu o nouă scumpire din burtă, să zicem de 66,6%:

- Se va finaliza conducta de gaze Nord Stream 2 cu o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, care va lega Rusia de Germania

- Continuă demersurile pentru noua conductă de gaze TurkStream ce va lega Turcia de Europa de Est via Serbia și Ungaria.

- Când vor vedea noile facturi Distrigaz, bihorenii își vor călca totuși pe inimă și pe obiceuri, câutându-și un alt furnizor.

- Autoritățile - cam slabă speranță - vor obliga în cele din urmă furnizorii de energie să explice limpede modul de calcul al facturilor.

- Primăria Oradea va îndemna și va sprijini rău-platnicii de la CET să treacă la Distrigaz.