Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui tânăr de 28 de ani din oraşul Ştei, acuzat că difuza la evenimente publice muzică piratată.

Tânărul, Florin Săsăran, cunoscut DJ la petrecerile din zonă, a fost pus sub învinuire anul trecut, în luna septembrie, când poliţiştii SIF au descoperit că acesta îşi oferea serviciile de disk-jokey printr-un anunţ postat pe un site de Internet, unde, folosind un pseudonim, a pus la dispoziţia publicului şi un play-list cu diverse opere muzicale şi o adresă de mail pentru contact.

"În urma verificărilor efectuate cu privire la existenţa acordului din partea titularilor drepturilor conexe pentru reproducerea operelor muzicale, reprezentantul Uniunii Producătorilor de Fonograme din România a comunicat faptul că suspectul nu deţinea autorizare în acest sens", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma percheziţiei domiciliare efectuată de poliţiştii SIF Bihor la locuinţa suspectului, aceştia au ridicat un laptop şi 170 de CD-uri, despre care poliţiştii suspectau că ar conţine mărfuri pirat.

"Verificând datele stocate pe laptop şi pe cele 170 de CD-uri, poliţiştii au descoperit programe pentru calculator precum şi peste 24.000 fişiere conţinând copii ale unor opere muzicale, reproduse fără acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege", a mai arătat Ioana Lascău.

Prejudiciul provocat astfel titularilor drepturilor de autor şi ai drepturilor conexe este de peste 14.000 Euro.

Acum, la finalizarea anchetei, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul lui Săsăran la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.