Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi-a prezentat raportul de activitate pe anul 2015, care consemnează că obiectivele au fost îndeplinite. "În domeniul sportului, atingerea obiectivelor propuse s-a realizat prin efortul comun al tuturor celor implicaţi în această activitate: sportivi, specialişti, conducători de cluburi sportive şi asociaţii judeţene pe ramuri de sport", se arată în raportul semnat de directorul Petruţ Drăgan.

Conform raportului, DJTS Bihor a organizat şi finanţat, anul trecut, 72 de competiţii sportive, din care 37 de performanţă. Acestea s-au adresat sportivilor de la atletism, baschet, box, culturism, judo, scrimă, polo pe apă, karate, şah, volei, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masă, gimnastică ritmică, volei, karate kyokushin, atletism şi judo. 12 dintre aceste competiţii au fost internaţionale.

În 2015, Direcţia a derulat şi programul "Sportul pentru toţi", prin care s-a urmărit orientarea populaţiei, de diferite vârste şi profesii, la practicarea mişcării fizice ca formă de recreere şi sănătate. În aceste competiţii s-au făcut şi selecţii de tineri talentaţi care merită să practice un sport de performanţă.

Potrivit raportului, cele 35 de competiţii de masă au avut o finanţare de 30.168 lei şi au implicat un număr de 3.150 de participanţi, în special elevi. Concursurile s-au  desfăşurat la următoarele discipline sportive: atletism, baschet, handbal, majorete, şah, tenis de masă, karting, tenis, dans sportiv, fotbal, badminton, dans aerobic,bowling, skandenberg, triatlon de forţă.

DJST  Bihor  a oferit sprijin financiar  sportivilor de performanţă. "Un număr de 27 de sportivi  de la diverse ramuri - atletism, volei băieţi, polo pe apă, baschet fete - au beneficiat de alimentaţie de efort, iar 59 de sportivi - atletism, baschet, polo pe apă, volei fete - au beneficiat  de medicamentaţie, vitamine şi susţinătoare de efort", se mai arată în raportul de activitate.

Pe de altă parte, DJTS Bihor arată că în 2015 a colaborat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor şi cu unităţile de învăţământ pentru organizarea şi dezvoltarea sportului şcolar şi universitar, a susţinut activităţi de selecţie, pregătire şi promovare a copiilor şi juniorilor în sportul de performanţă.