Curtea de Apel Oradea a analizat, luni, contestaţia procurorilor DNA Oradea împotriva încheierii date de Tribunalul Bihor prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DNA Oradea pe numele vicepreşedintelui  Consiliului judeţean Bihor, Alexandru Kiss, şi a dispus cercetarea lui sub control judiciar.

Decizia pare să fie una grea căci, în finalul unei dezbateri de două ore, magistraţii au hotărât să amâne pronunţarea unui verdict pentru ziua de marţi.

"Pronunţarea soluţiei a fost amânată pentru 24 de ore", a explicat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, judecătorul Claudia Rus.

După cum se ştie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, a fost reţinut, marţea trecută, de procurorii DNA, pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu contra intereselor publice, toate infracţiunile fiind sub formă continuată.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au reţinut şi pe omul de afaceri Beneamin Rus, patronul grupului Selina, pentru spălare de bani.

O zi mai târziu, cei doi au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost respinsă, instanţa dispunând cercetarea inculpaţilor sub control judiciar.

Dacă în cazul lui Beneamin Rus, măsura nu a fost contestată nici de procurorii DNA şi nici de omul de afaceri, în cazul lui Kiss anchetatorii au atacat dispoziţia instanţei.

Chit că a fost lăsat în libertate, lui Alexandru Kiss i-au fost stabilite interdicţii, între care aceea de a desfăşura orice tip de activitate în cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Citiţi care sunt acuzaţiile i se aduc lui Kiss în articolul "DNA acuză: Alexandru Kiss, şpăgi de peste 4 milioane euro, inclusiv pe seama CET-ului orădean"