Cele 12 rezultate pozitive de la testul COVID-19 au dat peste cap activitatea echipei de polo de la CSM Oradea, care nu se mai poate prezenta la turneul de Superliga Naţională de la Braşov, programat în această săptămână, dar nici nu se va putea pregăti pentru turneul de Champions League, programat la Budapesta, în perioada 11-15 noiembrie. Activitatea echipei a fost oprită, în contextul apariţiei focarului Sars-Cov-2.

"Eram cu bagajele făcute să plecăm la Braşov. Am aşteptat rezultatele testelor, iar când acestea au sosit nu ne-a venit să credem. Aproape toţi, în afară de cei tineri, am ieşit pozitivi. Spun asta pentru că suntem asimptomatici şi noi ne gândeam doar la turneu, după o pregătire bună. Asta înseamnă că toată lumea trebuie să aibă gijă, pentru că acest virus e perfid, îl poţi întâlni la colţ de stradă. Problema pentru noi e că nu ne vom putea pregăti deloc în vederea participării la Budapesta", a precizat pentru BIHOREANUL antrenorul echipei de polo, Dorin Costrăş.

Potrivt tehnicianului, se doreşte totuşi ca echipa să participe la turneul de Champions League de la Budapesta, pentru a continua în competiţiile continentale. Eliminarea din Liga Campionilor ar duce echipa în cealaltă competiţie continentală intercluburi, LEN Euro Cup.

În ceea ce priveşte neparticiparea poloiştilor de la CSM Oradea la turneul de săptămâna aceasta de la Braşov, există şi o veste bună: meciurile lor nu vor fi pierdute, ci vor fi reprogramate. De altfel, disputarea acestor meciuri este permisă până va începe play-off-ul, adică în primăvara anului viitor.

Important este însă de precizat că, potrivit normelor în vigoare sportivii se pot retesta după 7şapte zile daca sunt asimptomatici. 

Cât priveşte echipa de baschet a clubului CSM Oradea, şi aceasta se confruntă în prezent cu trei cazuri, doi jucători şi un membru al staff-ului având şi ei rezultatele pozitive după testarea Covid-19 de săptămâna trecută. Unul dintre cei doi jucători însă va ieşi din carantină joi şi se va putea alătura echipei, care se pregăteşte pentru turneul Cupei României, programat în perioada 8-13 noiembrie.

Luni însă şi echipa de baschet va efectua un nou test, apoi pentru vinerea viitoare este programat un altul.

La echipa de handbal a clubului CSM încă nu s-a efectuat vreun test, aceasta continuându-şi pregătiea în mod normal.