Municipalitatea pune la dispoziţia asociaţiilor de proprietari incinte sau dulapuri metalice pentru depozitarea deşeurilor provenite din locuinţele orădenilor. Măsura este menită să restricţioneze accesul persoanelor străine la recipientele cu gunoaie lăsând mizerie în urmă.

Asociaţiile de proprietari pot solicita Primăriei să le pună la dispoziţie incinte ori dulapuri metalice pentru depozitarea gunoaielor.

"Solicităm asociaţiilor de proprietari care nu deţin aceste tipuri de incinte să se adreseze în scris Primăriei Municipiului Oradea - Direcţia Tehnică, la centrul de informare, pentru executarea gratuită a platformelor betonate prevăzute cu incinte metalice sau incinte metalice tip dulap, în care se vor depozita deşeurile menajere în două recipiente de 1,1 mc sau trei recipiente de 240 litri", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În mod obligatoriu incinta cu deşeuri va fi amplasată la minimum 5 metri de ferestrele locuinţelor din jur, iar solicitările vor trebui ştampilate de preşedintele sau administratorul asociaţiei de proprietari.

Potrivit Regulamentului privind serviciul de salubritate al municipiului Oradea, instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 207 din 26 martie 2015, municipalitatea are obligaţia de a executa şi împrejmui platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere în cvartalele de blocuri.

Din acest motiv, deşeurile provenind din locuinţele orădenilor se depozitează separat în fracţie umedă, care se depune la groapa ecologică, şi fracţie uscată, care va lua calea reciclării.

Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei doreşte să finalizeze amenajarea incintelor în cursul anului 2020 pentru a evita plata unor penalităţi pentru neatingerea ţintelor privind colectarea deşeurilor reciclabile asumată de oraş.

Până în prezent au fost amenajate 773 incinte şi 53 de dulapuri metalice.

Asociaţiile de proprietari pot solicita Primăriei realizarea de incinte metalice prin persoanele de contact Adrian Maxim (0722.15.94.44) pentru malul stâng al Crişului Repede, respectiv Vasile Petrila (0771.58.39.86), pentru malul drept al Crişului Repede.