Handbaliştii de la CSM Oradea au avut un meci dificil sâmbătă cu CSM Făgăraș şi au încheiat la egalitate, scor 33-33, în cadrul celei de-a 6-a etape din play-off-ul Diviziei A.

Meciul, care a avut loc la Arena Antonio Alexe, a fost aprig disputat, niciuna dintre cele două formaţii nereușind să se desprindă la mai mult de două goluri pe parcursul primei reprize, iar la pauză s-a intrat la egalitate, cu scorul de 15-15.

În partea secundă, orădenii au început mai bine, s-au desprins la 19-17, dar cei de la Făgăraş au avut reacţie şi au înclinat balanţa de partea lor, scor 23-26. Mai mult, echipa din Făgăraş s-a desprins şi la patru goluri, scor 24-28, în minutul 48.

Pe final de joc, CSM Oradea a revenit, a egalat prin Alex Popa la 29, după care s-a mers cap la cap până la ultima sirenă, când tabela a consemnat rezultatul de 33-33.

Este prima remiză înregistrată de trupa pregătită de antrenorul Cosmin Liberţ în play-off-ul Diviziei A, unde mai are două victorii şi două înfrângeri şi unde, după şase etape ocupă locul 4 cu 7 puncte.

În disputa cu echipa din Făgăraş, Viorel Boşca a fost principalul marcator al CSM-ului orădean, cu 8 goluri înscrise. L-a urmat Denis Krisch, autor a 7 goluri şi Alexandru Popa cu 5 reuşite.

De la oaspeţii, cel mai eficace a fost Darius Cupu, cu 12 goluri, în timp ce Adrian Pasere a marcat şi el de 6 ori.

La final, antrenorul Cosmin Liberţ s-a declarat foarte dezamăgit de rezultat şi jocul echipei sale.

„Îl putem numi un eşec acest egal cu Făgăraşul. Din punctul meu de vedere, echipa se prezintă în aceeaşi situaţie în care ne-am aflat la Reşiţa, adică cu mult trac, cu multă nesiguranţă. Din câte am vorbit cu ei, nu le place să aibă presiune, iar acesta este un lucru dureros pentru orice antrenor, pentru că nu poţi să schimbi asta. În prima parte a campionatului, când nu am pus presiune, lucrurile au funcţionat mult mai bine, am fost mult mai lejeri şi dezinvolţi, iar acum când, practic, fiecare meci contează, această presiune îşi pune amprenta pe jocul echipei”, a precizat tehnicianul formaţiei orădene.

Antrenorul a spus că echipa suferă „foarte mult pe postul de inter stâng”. „Nu avem un jucător care să-şi asume şi care să aducă un plus echipei şi atunci suntem nevoiţi să dăm multă responsabilitate centrilor, să-şi asume mult. Este presiune mare şi pe interul dreapta, pe Vio Boşca, şi atunci este foarte uşor de anticipat jocul nostru”, a mai spus Liberț.

În celelalte partide ale etapei a 6-a din play-off-ul Diviziei A la handbal, CSM Reșița a cedat pe teren propriu cu CSM Alexandria, scor 26-30, iar CSM Odorheiu Secuiesc a învins CS Medgidia, cu 34-31.

Următorul meci al handbaliştilor de la CSM Oradea va avea loc luni, 18 martie, de la ora 18, tot la Arena Antonio Alexe, cu echipa de primă ligă CSM Focșani, în cadrul turului II din Cupa României.


Clasament:

1. CSM Odorheiu Secuiesc – 15 puncte
2. CSM Făgăraș – 10 puncte
3. CSM Alexandria – 9 puncte
4. CSM Oradea – 7 puncte
5. CS Medgidia – 6 puncte
6. CSM Reșița – 3 puncte
7. CSM Teutonii Ghimbav – 3 puncte

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!