Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat joi un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct vacante în unitățile de învățământ, iar dintre cei 18 candidați, doar jumătate au luat notă de trecere.

Potrivit unui comunicat al IȘJ Bihor, 18 candidați au fost prezenți la proba scrisă, în timp ce 4 au absentat.

„Din numărul total de candidați prezenți, 55% au obținut note peste 7,00. Nu s-a retras niciun candidat, de asemenea niciun candidat nu a fost eliminat”, a transmis Inspectoratul Școlar.

Mai precis, potrivit rezultatelor publicate, 10 candidați au luat note peste 7, însă nici unul dintre ei nu a luat mai mult de 7,60.

Candidații nemulțumiți pot depune contestații până vineri inclusiv, iar rezultatele finale se vor afișa pe 13 septembrie.

Între 14 și 18 septembrie, candidații promovați vor anunța pentru care unitate de învățământ candidează și apoi vor susține interviul între 22 și 29 septembrie. Rezultatele finale se vor valida pe 4 octombrie.

În Bihor, sunt 44 de funcții de director și director adjunct vacante, ocupate acum de profesori numiți pe aceste poziții.

Candidații care aspiră să fie șefi au dreptul să ceară să le fie anonimizate numele, în ciuda faptului că vor să ocupe funcții publice, în unități de învățământ plătite din bani publici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!