Deşi lucrările de reabilitare a Cetăţii se ridică la nu mai puţin de opt milioane de euro, doar patru firme s-au depus oferte până la termenul limită care a expirat joi la ora 15. Companiile Constructorul Sălard, Castrum Tim, Euras şi Selina şi-au înregistrat documentaţiile cu doar două ore înainte de expirarea termenului limită. Firma orădeană Selina şi-a înregistrat oferta la ora 14:58.

Marcel Boloş, şeful Direcţiei Dezvoltarea Durabilă, explică numărul mic al firmelor care s-au înscris la licitaţie prin complexitatea lucrării şi exigenţa standardelor impuse pentru reabilitarea monumentului istoric. "Deşi au cumpărat caietul de sarcini circa 30 de firme la licitaţie s-au prezentat în final doar patru companii deoarece criteriile de eligibilitate au fost destul de aspre. Acestea aveau nevoie de personal specializat pentru a supraveghea lucrările, oameni care să aibă avizul Ministerului Culturii", a spus Boloş. Directorul a exemplificat arătând că în ţară sunt doar avizaţi doar trei arheologi specializaţi pe arheologie medievală pentru a putea supraveghea lucrările din Cetate.

Lucrările scoase la licitaţie de municipalitate vizează reabilitatea unui număr de opt corpuri de clădire din incinta momunentului şi vor trebui finalizate în vara anului 2015. Adjudecarea acestora se va face cel mai curând în cursul lunii februarie.