Cel mai bun tăietor de lemne din România este bihorean. Dan Petrescu din Săcuieni a câştigat duminică la Cluj locul întâi la Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne - Stihl Timbersport.

Sportivul de 28 de ani a obţinut în total 36 de puncte la cele 5 probe ale concursului, cu trei puncte mai mult decât ocupantul locului secund, şi şi-a depăşit competitorii la trei din cele cinci probe: tăierea la înălţime, tăierea cu joagărul şi tăierea orizontală.

Dan Petrescu va face parte din lotul care va reprezenta România la Campionatul Mondial, competiţie programată să aibă loc în perioada 24-26 octombrie la Stuttgart.

"Toţi competitorii au demonstrat forţă, abilitate şi precizie. Cred că am reuşit să obţin acest rezultat printr-o concentrare mai bună, dar şi prin intensificarea antrenamentelor. Pentru Mondialele din Germania îmi propun împreună cu echipa să creştem cota valorică a ţării noastre, eu reprezentând România şi la individual", a spus tânărul.

Din lotul naţional vor mai face parte pe lângă Dan Petrescu sportivii Botond Nagy, Costel Pleş, Ioan Nyamcsuk şi Nagy Csongor.