Documentarul despre viața și cariera tenismenului Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume, au anunțat lunii producătorii.

„Nasty” - film regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu - va putea fi urmărit în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial, conform comunicatului transmis de Transilvania Film. 

Festivalul de la Cannes va avea loc între 14 și 25 mai pe Riviera Franceză. 

„Este extraordinar că NASTY a fost selecționat anul acesta la Cannes. În Franța, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecția festivalului este o recunoaștere a muncii noastre de echipă și o dovadă că poți fi selecționat la Cannes și cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte și spre distribuția internațională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea și lui Ilie și s-a bucurat foarte tare”, a precizat Tudor Giurgiu.

Printre invitații ediției 2024 a Festivalului de la Cannes se numără cineastul George Lucas, care va fi omagiat pentru întreaga carieră, regizorul canadian Xavier Dolan, care va fi președintele juriului Un Certain Regard, regizoarea și scenarista Greta Gerwig, președinta juriului competiției, sau actorul Kevin Costner. 

Documentarul „Nasty” rulează în cinematografele din România, inclusiv în cele din Oradea, după ce a avut premiera de gală la București pe 16 aprilie. Atunci, la Sala Palatului s-au adunat sportivi de renume ca Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. 

Producția este prezentată drept „o incursiune captivantă în viața legendarului Ilie Năstase, primul rebel din istoria tenisului”. Personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) vorbesc despre român în documentar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!