Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta şi au propus procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea trimiterea în judecată a doi bihoreni, unul de 30 ani din localitatea Săcueni, acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi un altul de 29 de ani, din municipiul Marghita, pentru delapidare.

Potrivit acesteia, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2008, în calitate de agent comercial al unei societăţi comerciale cu sediul în Valea lui Mihai, bărbatul din Săcuieni a încasat de la clienţii societăţii diverse sume de bani pe bază de chitanţe, pe care ulterior nu le-a mai decontat. "Cel în cauză este suspectat că şi-a însuşit şi a folosit în interes personal banii astfel obţinuţi, provocând un prejudiciu de 323.791,82 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

În acelaşi dosar este anchetat şi tânărul de 29 ani din Marghita, bănuit că, în aceeaşi perioadă, în calitate de casier şi operator date la aceeaşi societate din Valea lui Mihai, ar fi încasat de la clienţii societăţii, pe bază de chitanţă şi raport zilnic prin casa de marcat, diverse sume de bani pe care nu le-a decontat către administratorul societăţii.

Prejudiciul cauzat de marghitan se ridică la 180.072,94 lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor. Prejudiciul total provocat de cei doi este de 503.864,76 lei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.