Doi tineri cu vârste de 24 respectiv 26 ani, din comuna Cherechiu, au fost arestaţi preventiv, joi seară, la Judecătoria Oradea la solicitarea procurorilor de la Parchetul Oradea care îi acuză de tâlhărie calificată. Farkas Vilmos şi Nagy Antal sunt acuzaţi că au intrat într-o casă din oraş şi i-au atacat cu bâtele pe cei doi locatari, de la care au luat apoi telefoanele mobile, un radio, banii şi un pachet de țigări.

Făptaşii au atacat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.30, victimele fiind un orădean şi un bărbat din comuna Brusturi, ambii în vârstă de 57 ani, care stau într-o casă improvizată pe strada Corneliu Baba, situată pe malul stâng al Crişului Repede, între Oradea şi Sântandrei.

"Cei doi ar fi pătruns în locuinţa respectivă, pe uşa lăsată neîncuiată şi i-ar fi deposedat pe cei doi bărbați, prin violență, de două telefoane mobile, un radio, 90 de lei şi un pachet de țigări, provocându-le un prejudiciu total în valoare de 700 de lei", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Bihor. 

Rămase fără telefoane, cele două victime nici nu au putut suna la 112, ci s-au îmbrăcat şi au mers până la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, din Calea Aradului, ca să reclame atacul. "Poliţiştii au fost sesizaţi la ora 03.30, în mod direct, că cei doi bărbați au fost victimele unei infracțiuni de tâlhărie", se precizează în informare. 

Cercetările în caz sunt desfăşurate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Cei doi tineri, Farkas Vilmos şi Nagy Antal, au fost prinşi în câteva ore, iar bunurile furate au fost recuperate parţial. Miercuri, ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi la Judecătoria Oradea, unde au fost arestaţi pentru câte 30 de zile, măsură pe care o mai pot contesta la Tribunalul Bihor. 

Victimele lor au ajuns la spital. În urma agresiunii, orădeanul de 57 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 7 - 8 zile de îngrijiri medicale, în timp ce bărbatul din comuna Brusturi a scăpat cu răni minore, având nevoie de 2 - 3 zile de îngrijiri.