Procurorii DIICOT Oradea au finalizat cercetările în cazul a doi bihoreni acuzaţi de trafic de minori şi trafic de persoane şi au dispus trimiterea lor în judecată.

Norocel Cioban, 39 ani, şi Mundrucz Gyorgy, 20 ani, sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au găzduit trei tinere bihorence, dintre care două minore, de 14, respectiv 15 ani, iar cea adultă, bolnavă psihic, toate provenind din familii cu dificultăţi materiale, pe care le-au obligat să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi clienţi, în apartamente închiriate în Oradea, în diverse camere de hotel sau chiar pe stradă.

În februarie, la scurt timp după ce poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au demarat ancheta în caz, Norocel Cioban a fost arestat de Tribunalul Bihor, partenerul său de "afaceri" fiind cercetat în libertate.

Mandatul s-a emis la solicitarea poliţiştilor care au descoperit că bărbatul a obligat-o să se prostitueze pe tânăra cu care stătea în concubinaj şi care era bolnavă de schizofrenie. Fata, care avea un copil mic în întreţinere, s-a prostituat atât pe stradă, cât şi în apartamente.

Din cercetări a reieşit că, până în martie anul trecut, tânăra a practicat prostituţia în apropierea staţiei de autobuz de pe strada Podului, iar ulterior în trei imobile diferite situate pe străzile Nufărul, Aleea Călinului şi Poieniţei. Tarifele erau de 50 lei pentru o partidă de sex oral, 70-80 lei pentru o partidă de sex neprotejat şi 100 lei pentru un sex anal.

Procurorii au descoperit că toate câştigurile tinerei erau luate de Norocel Cioban şi, mai mult decât atât, deşi ştia că fata suferă de schizofrenie paranoică, bărbatul a bătut-o în mai multe rânduri când aceasta a îndrăznit să refuze să iasă la produs.

Totodată, Cioban este şi cel care a racolat, în 2010, una dintre victimele adolescente, o fată de 14 ani care a fost cazată în garsoniera de pe Aleea Călinului unde primea clienţii racolaţi din anunţurile publicate în Jurnal Bihorean, jumătate din câştigurile realizate revenindu-i bărbatului.

La fel ca în cazul tinerei bolnave psihic, tariful practicat de adolescentă oscila între 50 şi 100 lei, în funcţie de preferinţele clientului.

Fata de 15 ani a fost racolată de Mundrucz Gyorgy.

În urma anchetei, prin rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Oradea, atât Cioban cât şi Mundrucz au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori şi trafic de persoane iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 5 şi 15 ani.