Doi bărbaţi de 29, respectiv 30 ani din localitatea bihoreană Nucet sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce, în noaptea de luni spre marţi, au jefuit un magazin din Ştei de unde au plecat cu încasările, 30 de cartuşe de ţigări, un monitor şi alte bunuri, în valoare totală de aproximativ 8.500 lei.

Spargerea a fost anunţată marţi dimineaţa la ora 5.45 de proprietarul magazinului, un bărbat în vârstă de 40 ani din comuna Lunca, după cum se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112 că, în noaptea de 2 spre 3 martie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în incinta magazinului din Ștei al societății și au sustras aproximativ 1.800 de lei, 30 de cartușe cu țigări, un monitor și alte bunuri, provocând un prejudiciu total estimat la 8.500 de lei", se precizează în informare. 

Spărgătorii au fost prinşi în câteva ore. Este vorba despre doi bărbați de 30, respectiv 29 de ani, ambii din localitatea Nucet, de la care polițiștii au recuperat aproximativ 90% din prejudiciul provocat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din Ștei sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.