Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de doi bihoreni, pentru evaziune fiscală, şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată.

Florin Popa, 44 de ani, din Mihai Bravu, şi Silviu Pop, 40 de ani, din Oradea, alias Trombi, sunt acuzaţi că, în cursul lunii ianuarie 2007, în calitate de asociaţi şi administratori ai firmei orădene Petrosil SRL, deţinătoarea unei staţii de benzină în Băile Felix, au înregistrat în contabilitatea firmei două facturi fiscale fictive, în baza cărora au dedus ilegal TVA în sumă de 267.539 lei.

„Operaţiunile economice respective nu au la bază documente justificative, fapt pentru care organul fiscal a procedat la recalcularea impozitului pe profit pentru perioada 2006-2007, stabilindu-se un impozit suplimentar în sumă de 59.731 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Totodată, Florin Popa e acuzat şi că, în cursul lunii decembrie 2006, a ridicat din contul societăţii 77.000 lei cu titlu de dividende, pentru care nu a plătit impozitul în sumă de 12.911 lei.

„Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 340.181 lei, pentru recuperarea acestuia fiind aplicat sechestru asigurator pe bunurile aflate în proprietatea suspecţilor, până la concurenţa valorii prejudiciului provocat", a mai arătat inspectorul principal Alina Dinu.