Un bihorean în vârstă de 33 ani din Pocluşa de Barcău a fost arestat la domiciliu şi este anchetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a bătut doi consăteni în vârstă de 29 ani care au ajuns la spital cu leziuni grave la nivelul capului şi pieptului.

Potrivit prim-procurorului Maria Cotrău, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, altercaţia s-a produs în dimineaţa zilei de 18 octombrie, în jurul orei 5.

"Cele trei persoane au petrecut împreună, toată noaptea, în curtea inculpatului. În zori, pe fondul consumului exagerat de alcool şi a unor discuţii în contradictoriu, inculpatul i-a luat la bătaie, lovindu-i cu pumnii şi picioarele, respectiv cu o bucată de scândură, în zona capului şi a hemitoracelui", a explicat Cotrău pentru BIHOREANUL.

Agresorul, Florian Balla, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi prezentat, vineri, 19 octombrie, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis, însă, să-l trimită în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

"Noi am contestat soluţia, decizia finală o va dispune Curtea de Apel Oradea", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Cele două victime au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean şi au rămas internaţi la secția de Neurochirurgie.

"Pacienţii sunt în stare gravă, au multiple fracturi la nivelul oaselor capului şi coastelor", a precizat şeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea.