Comisarul şef Mircea Negruţ, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor este, de joi, director general adjunct la structura centrală a DGA, iar chestorul Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, a devenit adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră Române. Ambii ofiţeri au fost împuterniciţi în noile funcţii pentru o perioadă de 3 luni.

La DGA, comisarul şef Mircea Negruţ va conduce instituţia împreună cu comisarul-şef Liviu Emi Althamer, şeful Centrului Operaţional Timişoara al DGA, în timp ce şefia Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor a fost predată, tot pentru o perioadă de 3 luni, comisarul şef Răzvan Vesa.

Pe funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, în locul chestorului Marin Bondar a fost împuternicit comisarul şef Mihail Cosmin Boldiş, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac. Împuternicirea a fost făcută pe o perioadă de 3 luni. 

Mihail Cosmin Boldiş a fost distins în acest an de ministrul Ion Marcel Vela cu titlul de "Poliţistul de frontieră al anului 2020" pentru devotament, profesionalism şi merite deosebite, fiind ofiţerul care a coordonat exemplar activităţile din cadrul sectorului pe care l-a condus în timpul pandemiei de COVID-19 şi a avut o serie de rezultate pe linie operativă, depistând numeroase grupuri de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera, autovehicule furate, urmăriţi general şi internaţional.