Campionatul Naţional Individual de vară la tenis, competiţie rezervată sportivilor de 16 ani, s-a încheiat sâmbătă la Oradea, odată cu disputarea partidelor din finale.

La masculin s-a impus jucătorul Alin Mihai Fătu, cap de serie numărul 3, sportiv legitimat la AS Tenis Club București, care l-a învins în ultimul act pe Dragoș Cazacu, de la Asociația Tenis Club Bright. Acesta nu a fost cap de serie și reușise surpriza competiției în semifinale, atunci când l-a învins pe principalul favorit al competiției și numărul 1 în ierarhia FRT la această categorie de vârstă, Mihai Coman, de la Dinamo București. Fătu a trecut însă de Caazacu, la capătul a două seturi, câştigate cu 6-3, 6-4.

La feminin, câştigătoarea competiţiei a fost Ștefania Bojica, de la Tenis Club 2000 București – Academia Sever Dron, cea care a învins-o pe Alexia Anca Todoni, de la CSM Timișoara, tot la capătul a două seturi, cu 7-5, 6-3.

Totuşi, succesul Ștefaniei este surprinzător, având în vedere faptul că ea nu a fost inclusă în lista capilor de serie la startul turneului, benenficiind de un wildcard pentru a fi înscrisă pe tabloul principal.

Dintre sportivii orădeni ai clubului organizator, CSM, cel mai bine s-a clasat Mihai Lungu, pe locul 4. Acesta a ajuns până în semifinale, după ce în sferturi a reuşit o victorie importantă, în fața lui David Gheorghe – cap de serie numărul 2, de care a trecut cu 7-5, 7-5. În penultimul act, Lungu a cedat însă în faţa celui care avea să câştige concursul, Alin Mihai Fătu. Apoi, în meciul pentru locul 3 (finala mică), orădeanul a fost învins şi de Mihai Coman, principalul favorit al turneului, cu 7-6, 6-1.

La feminin, dintre orădence, cel mai sus a ajuns Floriana Popovici, care s-a oprit însă în sferturile de finală, unde a fost învinsă de Maria Ciubotaru – cap de serie numărul 3.

Reamintim că în acest an, la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis nu s-au organizat probele de dublu, în această perioadă, ca măsură preventivă în condițiile pandemiei COVID-19.

Turneul de tenis de la Oradea, programat în perioada 25 iulie – 1 august, s-a desfășurat la terenurile de lângă Arena Antonio Alexe, în organizarea CSM Oradea, cu sprijinul RCS&RDS și sub egida Federației Române de Tenis.