Doi câini, unul din rasa Cane Corso și un altul din rasa Presa Canario, au fost salvați luni de poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor, care i-au găsit neîngrijiţi și foarte slabi, în curtea unui tânăr în vârstă de 28 ani din localitatea Livada de Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi câini au fost descoperiţi de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, în timpul unei acţiuni desfăşurate în judeţ pentru salvarea animelor aflate în pericol.

„În urma verificărilor efectuate, în curtea unui bărbat de 28 de ani, din localitatea Livada de Bihor, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine din rasa Cane Corso și un altul din rasa Presa Canario, ambii de talie medie, care erau adăpostiți într- un spațiu insalubru și erau într-o stare de întreținere precară, nefiind îngrijiți corespunzător și fiind foarte slabi", se arată în informarea Poliției Bihor. 

Căţeii au fost plasaţi în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, iar proprietarul a fost sancționat contravențional de polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!