Viitorul cartier Ceyrat, din zona străzii cu acelaşi nume din vecinătatea fostei pepiniere a Oradiei, are primii constructori. Primăria a atribuit la începutul acestui an, prin licitaţie, firmelor Compania de Construcţii Rezidenţiale şi Madrugada construcţia primelor patru loturi de blocuri.

"Două loturi din şase nu au fost cerute. Vom cere Consiliului Local să anuleze, în şedinţa de marţi, restricţia care prevede că un ofertant poate construi doar două loturi de blocuri şi vom relua licitaţia astfel încât să poată participa şi constructorii deja desemnaţi", a declarat primarul Ilie Bolojan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform contractului, constructorii au la dispoziţie un an pentru obţinerea autorizaţiei de construire, dar primarul este de părere că aceştia ar putea deschide şantierele încă din toamna acestui an. "Pentru perioada 2017 - 2018, Primăria va trebui să îşi pregătească în buget sumele necesare pentru lucrările de drumuri şi infrastructură", a spus edilul.

Cartierul din zona Ceyrat va cuprinde 20 de tronsoane de locuinţe colective cu un total de 728 de locuinţe, de la garsoniere la apartamente cu trei camere, şi şase tronsoane de locuinţe colective de tip ANL, cu 180 de apartamente. Ansamblul rezidenţial va mai cuprinde spaţii comerciale, parcări, zone verzi, locuri de joacă şi puncte de colectare a deşeurilor selective.

"Sper ca în urma acestei investiţii oraşul să ofere un pachet de locuinţe suplimentare pentru cei care doresc să se mute în Oradea sau să cumpere un apartament nou", a declarat Bolojan.

Prima licitaţie pentru desemnarea unui constructor, organizată de municipalitate la începutul lunii decembrie, a fost anulată din lipsă de ofertanţi.