Doi adolescenţi în vârstă de 14, respectiv 15 ani din Oradea sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată şi distrugere, iar Judecătoria Oradea i-a trimis după gratii pentru 30 de zile după ce au atacat şi bătut o orădeancă doar ca să-i ia telefonul mobil, victima, lovită cu picioarele mai ales la nivelul feţei, alegându-se cu multiple traumatisme şi cu fracturi la nivelul feţei, care necesită cel puţin 25 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, victima, o orădeancă în vârstă de 37 ani, a fost atacată pe 29 mai, în jurul orei 02.30, în timp ce se afla în autoturismul personal, pe strada Ogorului.

"Aceasta a fost deposedată prin violenţă de un telefon mobil, iar autorii i-ar fi spart geamul de la portiera dreaptă faţă a autoturismului, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 3.500 de lei, dar şi leziuni a căror vindecare necesită 25 zile de îngrijiri medicale", se spune în informare.

Tâlharii au fost identificaţi câteva zile mai târziu, pe 4 iunie, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. Este vorba de doi adolescenţi orădeni, de 14 şi 15 ani, care au şi fost reţinuţi, pentru 24 de ore.

O zi mai târziu, cei doi, Constantin Deşeu şi Crişan Rostaş, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile, justificată şi de violenţa cu care aceştia şi-au lovit victima, care în urma loviturilor s-a ales cu capul spart, nasul fracturat, dar şi cu mai mulţi dinţi rupţi.

Cei doi tâlhari pot constesta măsura dispusă la Tribunalul Bihor.

Ancheta este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.