Doi tineri de 23 și 24 ani din Bihor au fost condamnaţi definitiv la câte 2 ani de detenţie pentru trafic de droguri de risc, după ce au fost prinşi vânzând canabis. Pentru dovedirea celor doi dealeri, procurorii şi poliţiştii Antidrog au organizat o acţiune de prindere în flagrant cu sprijinul unor colaboratori sub acoperire. Sari Levente şi Toro Erik au fost încarceraţi luni de poliţişti.

Cei doi au fost trimişi în judecată anul trecut de procurorii DIICOT Oradea, în urma unei anchete întinse pe mai multe luni, timp în care judecătorii i-au autorizat pe anchetatori să infiltreze în anturajul tinerilor şi colaboratori sub acoperire, în calitate de clienţi.

În perioada 2 februarie şi 22 martie 2023, aceştia au cumpărat de la cei doi mai multe pacheţele de canabis, cu ocazia ultimei tranzacţii, din 22 martie anul trecut, anchetatorii organizând şi o acţiune de prindere în flagrant, în timpul căreia Toro a încercat să scape de un borcan cu canabis pe care îl avea în apartament, aruncându-l pur și simplu pe fereastră.

Percheziţiile care au urmat apoi la locuinţele lui Sari şi Toro i-au lăsat pe cei doi tineri fără "marfă": poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au ridicat pacheţele de canabis pregătite pentru vânzare, ţigarete cu materie vegetale, cântare, dar şi pastile de Alprazolam, medicament destinat tratamentului tulburărilor anxios-depresive, dar folosit şi ca drog recreațional, pentru a elimina sentimentul de panică sau nervozitate dat de efectele psihedelice ale altor droguri, precum LSD. 

Ulterior, Sari şi Toro au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv, măsură care a fost schimbată, apoi, pe 19 aprilie 2023, cu arestul la domiciliu, menţinută pe tot parcursul procesului. 

Cei doi au fost trimişi în judecată pe 26 mai 2023 şi au fost condamnaţi definitiv, luni, la câte 2 ani de închisoare cu executare, plus plata a câte 3.500 lei, fiecare, cheltuielile judiciare cu ancheta şi procesul lor. 

Luni, după ce Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul final în caz, Sari Levente şi Toro Erik au fost ridicaţi de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri şi conduşi la Penitenciarul Oradea, unde îşi vor ispăşi pedepsele. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!