Doi dintre cei trei deputați liberali din Bihor, Ioan Cupșa și Kiss Janos, s-au pronunțat public împotriva oricărei alianțe de guvernare sau majorități parlamentare cu PSD, în condițiile în care supraviețuirea Guvernului Cîțu pare să depindă de decizia PSD de a vota, tergiversa ori respinge moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR.

În calitate de deputat al Partidului Național Liberal, am fost ales să reprezint Bihorul într-o majoritate #faraPSD. Am fost ales să sprijin dezvoltarea României astfel încât nicio regiune a țării să nu fie lasată în urmă. NU voi susține și nu voi accepta nicio alianță cu PSD, nicio majoritate în Parlament, care să aibă in componență PSD, pentru că nu am uitat cum aceștia au blocat dezvoltarea României. #faraPSD”, a scris deputatul Ioan Cupșa pe Facebook.

Un mesaj similar a transmis și deputatul Kiss Janos: „Ca deputat al Partidului Național Liberal, am fost trimis de bihoreni în parlament pentru a le oferi oamenilor o Românie fără corupție, o Românie guvernată cu bun-simț, nu cu iluzii, şi cu o clasă politică responsabilă, adică o Românie #faraPSD! NU voi susține și nu voi accepta nicio alianță cu PSD, nicio majoritate în Parlament care să aibă in componență PSD, pentru că îmi doresc dezvoltarea României, în mod echilibrat. #faraPSD”.

Până în prezent, cel de-al treilea deputat PNL de Bihor, Aurel Căuș, și cei doi senatori, Gheorghe Carp și Adrian Hatos, nu și-au exprimat public poziția.

Surse din PNL Bihor afirmă, însă, că organizația este nemulțumită de felul în care Florin Cîțu conduce Guvernul, considerându-l responsabil de ruperea coaliției cu USR-PLUS, ceea ce ar arunca partidul la mâna PSD, care ar putea să-l susțină din Parlament cu prețul abandonării oricărei intenții de reformă.

Pe de altă parte, grosul PNL-iștilor bihoreni delegați la Congresul din 25 septembrie l-ar vota pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte, considerând că premierul Florin Cîțu nu are experiența și profilul necesare pentru a fi lider de partid.

De altfel, la începutul lunii august, când Orban a fost la Oradea pentru a-și susține moțiunea de candidatură, acesta a primit votul a 72 dintre cei 75 de membri ai Comitetului Director al organizației.