Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările  faţă de opt persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani, din localităţile bihorene Cefa, Diosig, Suplacu de Barcău şi din municipiul Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  înşelăciune şi uz de fals.

"Cei în cauză sunt acuzaţi că, în perioada iunie 2007 - ianuarie 2008, au solicitat credite pentru nevoi personale de la diferite agenţii bancare din Oradea, pentru obţinerea cărora au prezentat documente de venit şi contracte individuale de muncă falsificate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Pentru a obţine creditele, cele opt persoane au apelat la doi falsificatori de documente din Oradea, Tulkos Emerik, 30 de ani, şi Vetisan Katalin, 35 de ani, care le-au întocmit şi completat în fals actele necesare, printre care adeverinţele de venit şi contractele individuale de muncă.

"Cei doi au fost puşi sub urmărire penală pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi în acest caz cercetările fiind finalizate", a spus inspectorul principal Alina Dinu.

După obţinerea creditelor, ratele nu au mai fost rambursate, cele opt persoane provocând un prejudiciu de 95.300 lei, recuperat parţial de poliţiştii bihoreni."Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.