Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr, a declarat, marţi, că cei doi fotbalişti nigerieni au fost puşi sub învinuire marţi, după ce au fost prinşi la aproximativ un kilometru de linia de frontieră.

"Cele două persoane au fost depistate duminică dimineaţă în timp ce se îndreptau spre linia de frontieră în zona Sectorului Poliţiei de frontieră Borş. Au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru efectuarea cercetărilor", a declarat Dan Lazăr.

Potrivit acestuia, din verificări a reieşit că cei doi nigerieni, cu vârste de 28 respectiv 29 ani au intrat legal in Romania, la sfârsitul lunii septembrie 2009. "Au spus că au venit în România ca să joace fotbal la o echipă românească, dar nu au fost preferaţi de conducerile niciunui club, motiv pentru au decis să treacă ilegal în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, pentru a fi selectionaţi intr-o echipa de fotbal", a mai spus ofiţerul.

Marţi, poliţiştii de frontieră au finalizat cercetările şi au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cei doi fiind cercetaţi penal acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.