Poliţiştii de investigare a fraudelor Bihor au finalizat cercetările în cazul a doi beiuşeni care au prejudiciat bugetul de stat cu peste 510.000 lei şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea propunând trimiterea lor în judecată, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada 2004 - 2005, fraţii Lucia Ciocan, 36 ani, şi Viorel Ciocan, 45 ani, au efectuat import de legume şi fructe de la două societăţi comerciale din Italia, mărfuri pentru care la autorităţile vamale din România au fost prezentate documente false, preţurile bunurilor achiziţionate fiind subevaluate.

"Scopul manevrelor frauduloase a fost sustragerea de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat, respectiv TVA, taxe vamale şi comision vamal. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 518.663 lei", a declarat inspectorul Alina Dinu.

Cele două persoane au fost cercetate în stare de libertate, iar pentru a recupera paguba, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pe 26 august 2010 s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor care le aparţin, până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.