Captură de proporţii a procurorilor DIICOT Oradea şi a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea - Serviciul Antidrog care, marţi, au ridicat din gospodăria unei familii din Tinca aproape 5 kilograme de frunze uscate de cannabis dar şi peste 150 de plante verzi, crescute într-un solariu, printre roşii.

Potrivit unei informări de presă transmise, marţi, de procurorii orădeni, proprietarii culturii, doi fraţi din Tinca, de 26 respectiv 28 ani, au fost descoperiţi cu ajutorul unui investigator sub acoperire, căruia, marţi, la prânz, unul dintre ei i-a vândut în parcarea centrului comercial Oradea Shopping City 100 grame de cannabis.

Tranzacţia a fost una supravegheată de anchetatori, iar tincanul de 26 de ani a fost ridicat imediat după ce a încasat cei 3000 lei, contravaloarea drogurilor.

"Mai apoi, ca urmare a mandatelor de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor, la halele edificate pe terenul luat în arendă de familia inculpatului, situat în intravilanul comunei Tinca, s-au descoperit 4.800 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum", se precizează în comunicatul DIICOT Oradea.

Totodată, în casa din Tinca în care locuiau cei doi, poliţiştii au găsit şi ulei de cannabis, preparat artizanal, iar într-o afumătoare, alte circa 260 grame de cannabis brut, gata uscat şi bun pentru consum.

"Din cercetările efectuate în cauză rezultă faptul că inculpatul şi fratele său, atât în anul 2015 cât şi în 2016, inspirându-se de pe internet, au înfiinţat culturi de cannabis, în solariul din grădina casei lor", spun procurorii.

Din recolta anului trecut, 911 grame de cannabis s-au vândut prin intermediul a trei dealeri, aflaţi deja în atenţia DIICOT Oradea pentru trafic de droguri, dar şi direct, altor consumatori orădeni, cea mai mare parte a "recoltei", de 4800 grame, fiind însă găsită de procurori cu ocazia percheziţiei.

Tot în timpul percheziţiilor, poliţiştii Antidrog au descoperit într-un solariu 153 plante de cannabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare şi alte 10 plante, cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care, după recoltare au rezultat 151 kilograme de masă verde.

"Aceste plante şi cantităţile de 5 grame cannabis remise cu titlu de mostră colaboratorului în 26 septembrie, 100 grame de cannabis vândut în 4 octombrie cu ocazia flagrantului şi cantitatea de 260 grame de cannabis găsită la locuinţa fraţilor reprezintă producţia anului 2016", se mai spune în comunicatul DIICOT.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi, marţi, de procuror, urmând ca miercuri aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.