Doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 36 ani din Oradea au fost arestaţi preventiv şi sunt anchetaţi pentru furt calificat, după ce, în decurs de trei luni, au prădat şase locuinţe din municipiu, furând bunuri de peste 7.000 lei, paguba fiind recuperată doar parţial de poliţişti. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Poliţia Bihor, cei doi au comis furturile în perioada aprilie - iulie, în acest an. Au intrat în case locuite sau nelocuite, sărind gardul imobilelor, şi au furat diverse scule, aparatură electronică, un telefon mobil, o motocoasă și alte bunuri. 

Hoţii, Szilagyi Nicolae şi Varga Romulus, au fost prinşi, miercuri, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea, şi reţinuţi pentru 24 de ore.

Joi, ei au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta este continuată de polițiștii Biroului de Investigare a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!