Doi tineri din judeţul Mehedinţi s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat în formă continuată, după ce au fost prinși că au devalizat mai multe ATM-uri din ţară, păcălind sistemele de siguranţă ale bancomatelor. Numai în Bihor au fost înregistrate 8 plângeri penale pe numele lor.

Potrivit datelor comunicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cei doi, o femeie și un bărbat, au acţionat în Bihor în luna iulie, când au devalizat ATM-urile băncilor Alpha Bank, Bank Leumi, Bancpost şi Raiffeisen Bank din municipiile Oradea şi Salonta, respectiv din oraşul Aleşd.

Hoţii montau dispozitive artizanale în fantele de eliberare a numerarului, iar ulterior, când bancomatul era utilizat de alte persoane, acestea nu primeau sumele solicitate, care rămâneau blocate în interior. După plecarea clienţilor, hoţii forţau clapeta şi luau banii rămaşi blocaţi.

În Bihor, prejudiciul reclamat de bănci s-a ridicat la 4.771 lei, din care 1.611 lei reprezintă costurile reparaţiilor pentru clapetele distruse.

Cercetările privind furturile comise în Bihor au fost efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care, joia trecută, au solicitat Judecătoriei Oradea arestarea doar pentru tânără. Femeia, care se numește Iuliana Budulan, are 28 ani şi este din Drobeta Turnu Severin.

Instanţa a respins solicitarea, dispunând ca tânăra să fie cercetată sub control judiciar. Numai că, în aceeaşi zi, Budulan a fost ridicată de poliţiştii din Bucureşti şi escortată în Capitală, unde a fost din nou reţinută alături de complicele ei, Eugen Cruceru, tot din Drobeta Turnu Severin, pentru fapte similare comise în ultimele luni, în mai multe localităţi din ţară.

Vinerea trecută, poliţiştii i-au prezentat pe cei doi la Judecătoria din sectorul 3 Bucureşti, unde instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.