Judecătorii orădeni au emis, vineri, mandate de arestare pe 29 de zile pe numele a doi orădeni anchetaţi de poliţişti pentru furt calificat în formă continuată.

Varga Sandor, 31 ani, şi Marius Ciorba, 21 ani, sunt acuzaţi că în nopţile de 15/16 noiembrie, 21/22 noiembrie şi 23/24 noiembrie anul trecut au comis 15 spargeri de autoturisme, dintre care 9 într-o singură noapte.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, toate spargerile au fost comise în Oradea, în zona Cantemir. Cei doi au deschis maşinile forţând yalele sau spărgând geamurile, şi au furat casetofoane, CD-playere, aparate GPS, borsete sau obiecte îmbrăcăminte uitate de proprietari în autoturisme.

Prejudiciul creat de cei doi se ridică la peste 15.000 lei, fiind nerecuperat.

Varga Sandor şi Marius Ciorba au fost prinşi la sfârşitul săptămânii trecute, fiind daţi de gol de o amprentă digitală lăsată pe volanul unei maşini vandalizate. Amprenta aparţinea lui Varga, recidivist post-condamnatoriu şi aflat în evidenţa poliţiştilor.

Cei doi au fost reţinuţi, joi, pentru 24 de ore, iar vineri Judecătoria Oradea a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. "Inculpaţii s-au dotat cu unelte pentru a comite infracţiunile şi au săvârşit o serie de 9 acte materiale într-o singură noapte, acest fapt relevând periculozitatea lor vădită şi sfidarea legii şi a valorilor morale dintr-o societate contemporană", a argumentat judecătorul emiterea mandatului.