Doi tineri din Tinca au răscolit şapte maşini, iar cu ultima au plecat la plimbare, conducând-o pe rând, deşi unul nu avea permis, iar celălalt îl avea suspendat.

S-a întâmplat marţi seară, în intervalul orar 21.52 - 22.49, în comuna Tinca, după cum se arată într-un comunicat transmis, joi, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Cei doi tineri, Crăciun Covaciu, 20 ani şi George Fănăţan, 21 ani, ambii din Tinca, se plimbau pe străzi şi au deschis portierele de la 7 autovehicule (respectiv de la 6 autoturisme și de la o autoutilitară), care fuseseră lăsate de proprietari parcate, cu ușile neasigurate, răvăşind bunurile din interior în căutare de bani şi a cheilor maşinilor. 

Într-una dintre ele au şi găsit 50 lei, pe care i-au furat, iar în ultimul autoturism au dat şi peste cheia autovehiculului, lăsată de proprietar în interior. Aşa că au plecat la plimbare, urcând pe rând la volan, cu toate că tânărul de 20 ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar celălalt avea permisul suspendat. 

Hoţii s-au plimbat cu maşinile prin Tinca, apoi pe traseul Tinca - Lupoaia și retur, fiind opriţi după miezul nopţii, pe o stradă din Tinca, la 3 minute după ce proprietarul a sunat la Poliţie ca să reclame furtul. Autoturismul sustras, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarului.

Covaciu şi Fănăţan au fost reţinuţi pentru 24 ore pentru furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis, respectiv conducere cu permisul suspendat.

Miercuri, ei au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Salonta, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru câte 30 zile, măsură pe care cei doi o mai pot contesta la Tribunalul Bihor. 

Ancheta în caz este continuată de Secția 8 de Poliție Rurală Tinca Poliției, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!