Începând de luni, comisarul şef Adrian Bucur va îndeplini concomitent atribuţiile de inspector şef şi de adjunct, printr-o dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române, funcţie rămasă vacantă după ce, joia trecută, ministrul Afacerilor Interne a dispus eliberarea din funcţie a chestorului Liviu Popa şi punerea acestuia la dispoziţia unităţii.

Directorul Centrului de Informare şi Relaţii Publice al Poliţiei Române, comisarul şef Roxana Dabija, a declarat, luni, BIHOREANULUI că situaţia este doar temporară, în perioada următoare postul urmând să fie atribuit prin împuternicire, iar apoi scos la concurs.

“Domnul comisarul şef Eugen Boc a îndeplinit atribuţiile de inspector şef în perioada în care domnul chestor Liviu Popa a fost în concediu, iar azi (luni, n.r.) s-a făcut rocada. Domnul Bucur a preluat, conform prevederilor din fişa postului, atribuţiile funcţiei de inspector şef până la încadrarea postului conform prevederilor legale. În perioada următoare, postul va fi scos la concurs dar există posibilitatea ca, înainte de asta, având în vedere că acum este un provizorat asigurat de unul dintre adjuncţi, la comanda Inspectoratului să fie împuternicită o persoană”, a explicat directorul.

Comisarul şef Adrian Bucur a mai condus Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor în perioada 2009-2012, cât timp chestorul Liviu Popa a fost, pe rând şef al DGA şi apoi al Poliţiei Române. În momentul revenirii lui Liviu Popa la Oradea, Bucur şi-a înaintat demisia din funcţie, fiind o perioadă economist în cadrul Inspectoratului, iar apoi a fost avansat adjunct al inspectorului şef.