Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, marţi, că trei cetăţeni străini, un turc şi doi iranieni, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Borş în timp ce încercau să iasă din ţară ascunşi într-un automarfar.

"Existau informaţii despre faptul că persoanele respective sunt ascunse în compartimentul marfă al unui automarfar înmatriculat în Turcia, care efectua un transport de calorifere şi care era parcat în curtea unei societăţi comerciale situate pe şoseaua Borşului, urmând să iasă din ţară prin Punctul de trecere a frontierei Borş. După percheziţionarea camionului, cele trei persoane au şi fost găsite", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Din declaraţiile date de cei trei, poliţiştii de frontieră au aflat că aceştia s-au îmbarcat în compartimentul de marfă într-o parcare, fără ştirea şoferului, şi doreau să ajungă în Germania. "Şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion", a mai spus comisarul şef Dan Lazăr.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele celor 3 persoane, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, care vor fi înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.