Echipa AEK Oradea va avea doi jucători la echipa naţională de minifotbal a României, care va participa la Campionatul Mondial de Minifotbal din Grecia, din perioada 12 şi 20 octombrie.

Astfel pentru competiţia ce se va desfăşura pe Insula Creta, selecţionerul naţionalei ţării i-a convocat şi pe Florin Lazăr şi Andrei Şumălan, jucători legitimaţi la AEK Oradea.

"Ne bucurăm că după ce anul trecut i-am avut pe Andrei Ferik şi Răzvan Birta la naţionala de tineret, acum au fost convocaţi sportivii Florin Lazăr şi Andrei Şumălan la seniori. Încă o dovadă că minifotbalul bihorean este apreciat", a declarat Spiridon Baltsavias, organizatorul campionatelor din Oradea, care va face şi el parte din delegaţia României la Campionatul Mondial din Grecia.

În total, la competiţie vor participa 40 de echipe, echipa României fiind repartizată într-o grupă cu Slovenia, Germania şi Pakistan.

Florin Lazăr este un fotbalist bine cunoscut, având peste 150 de meciuri în Liga 1 de fotbal, unde a evoluat pentru Dinamo Bucureşti, FC Bihor, Oţelul Galaţi sau Gaz Metan Mediaş. La rândul său, Andrei Şumălan are la activ jocuri în Liga a III-a, cu CS Oşorhei, la fotbal, în vreme ce la minifotbal a fost şi internaţional de tineret.