Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea va da doi jucători la prima reprezentativă a ţării, pentru acţiunea din partea a doua a lunii noiembrie, când formaţia tricoloră va susţine două partide în cadrul campaniei de calificare la FIBA EuroBasket 2022.

Cei doi componenţi ai formaţiei bihorene convocaţi pentru jocurile cu Polonia şi Spania a echipei naţionale sunt Bobe Nicolescu şi Tudor Fometescu. Ei vor trebui să se prezinte la reunire, la sediul Federaţiei Române de Baschet, pe data de 13 noiembrie, ora 18.

După cum informează clubul orădean, însă, alţi trei jucători de la CSM CSU au fost nominalizaţi în lista rezervelor. Este vorba despre Giordan Watson, Edward Petrescu şi Cătălin Baciu.

Echipa naţională va apela la oricare dintre aceştia dacă apar probleme între cei 15 jucători iniţial convocaţi.

Potrivit convocatorului, programul echipei naţionale de baschet de luna viitoare cuprinde un stagiu de pregătire la Bucureşti, în perioada 13-23 noiembrie. Apoi, în perioada 23-27 noiembrie sunt prevăzute antrenamente în Spania, la Valencia, pentru ca pe 28 noiembrie să aibă loc jocul cu Polonia, iar două zile mai târziu, pe 30 noiembrie, confruntarea cu reprezentativa Spaniei.

De menţionat că ambele partide se vor disputa în Spania, la Valencia.

Până în prezent, echipa României are un bilanţ general de 0-2 în cadrul grupei din care mai face parte şi echipa Israelului.