Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ a anunţat, vineri, că poliţiştii de frontieră de la Sectorul Girişu de Criş au reţinut patru cetăţeni afroasiatici care intenţionau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen.

Potrivit lui Simuţ, cei patru au fost depistaţi joi după-amiaza, pe malul Crişului Repede, în timp ce mergeau spre frontieră.

"Bărbaţii nu aveau niciun fel de document asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Sectorului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Ulterior, în cursul verificărilor făcute de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că doi dintre ei sunt cetăţeni marocani, unul e libian şi un altul algerian şi au ajuns în localitatea Girisu de Criş de la Arad cu un taximetru după care au pornit pe jos pe malul Crişului Repede spre Ungaria până când au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră.

"Faţă de cei patru bărbaţi a fost începută urmărirea penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", a mai spus subinspectorul Cătălin Simuţ.