Agentul şef adjunct Răzvan Schvarcz şi agentul principal Dan Făşie, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor, multiplii campioni de judo, au reprezentat Ministerul Afacerilor Interne la Campionatul European de Judo al Poliţiştilor, desfăşurat în perioada 10-13 mai la Dresda, în Germania.

La competiţia care se organizează din 4 în 4 ani au participat peste 200 de sportivi, reprezentanţi din 30 de ţări europene orădenii concurând la categoria 81 kilograme (Răzvan Schvarcz), respectiv 73 kilograme (Dan Făşie).

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, Schvartz şi Făşie au concurat în prima zi a competiţiei sportive şi au reuşit să intre în finală, fiecare la categoria sa de greutate.

Cel mai bun rezultat al delegaţiei române a fost obţinut de Fâşie, care a terminat competiţia pe primul loc, după ce i-a învins pe rând pe reprezentanţii Slovaciei, Finlandei, Germaniei şi Belarusului, obţinând astfel titlul de „Campion European” şi medalia de aur.

La rândul său, Schvarcz a obţinut titlul de „Vicecampion European” la categoria 81 kg şi medalia de argint, după ce a câştigat meciurile împotriva sportivilor din Franţa, Ungaria şi Olanda.

„Nivelul competiţiei europene a fost unul foarte ridicat, datorită participării celor mai buni sportivi profesionişti din cluburile Dinamo din Europa”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Mulţumită rezultatelor obţinute de cei doi poliţişti bihoreni, echipa României s-a clasat pe locul al III – lea în clasamentul pe echipe, la egalitate cu Marea Britanie.

Titlul de „Campion European” vine să întregească palmaresul obţinut de poliţistul bihorean Dan Făşie în cadrul competiţiilor de poliţie la care a participat de-a lungul carierei sportive, fiind singura distincţie care îi lipsea. El are deja titlul de „Campion Mondial”, obţinut în anul 2008 la Tripoli, în Libia, titlul de „Campion Balcanic”, obţinut în anul 2011, la Bucureşti, şi titlul de „Campion Naţional” obţinut în cursul lunii martie 2015, la Deva.

De asemenea, poliţistul bihorean Răzvan Schvarcz, care a câştigat până la această selecţie nouă titluri consecutive de „Campion Naţional” al Ministerului Afacerilor Interne, a fost selectat pentru prima dată să reprezinte România la Campionatul European de Judo al Poliţiştilor, şansă de care a profitat din plin, obţinând titlul de „Vicecampion European”.

Anul viitor, cei doi poliţişti bihoreni vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Judo al Poliţiştilor.