Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au făcut din nou uz de armă, joi, pentru a opri doi migranţi care încercau să treacă ilegal graniţa cu Ungaria, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean al Poliţiei de frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

„Cele două persoane au fost observate de către poliţişti joi seara, în jurul orei 22.00, în timpul unei misiuni de supraveghere, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte. Aceştia se deplasau prin vegeteţia din teren, spre linia de frontieră", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ.

Potrivit sursei citate, în prima fază, poliţiştii de frontieră i-au somat pe cei doi să oprească însă, pentru că aceştia au ignorat somaţiile, au fost nevoiţi să tragă un foc de armă în plan vertical.

„Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi la o distanţă de aproximativ 500 metri de linia de frontieră şi au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Borş pentru cercetări", a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean al Poliţiei de frontieră Bihor.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi migranţi sunt cetăţeni din Republica Moldova, de 24 respectiv 26 de ani, care intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen pentru a-şi găsi un loc de muncă.

„Având în vedere cele constatate, celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun", a arătat Simuţ.

Incidentul de joi seara este al doilea caz în această săptămână în care poliţiştii de frontieră din SPF Borş au fost obligaţi să facă uz de armă pentru oprirea migranţilor. Marţi seara, un tânăr de 29 de ani din Republica Moldova a fost împuşcat în PCTF Borş după ce a fost prins cu un act de identitate fals şi a încercat să scape fugind spre graniţă. Tânărul se află internat pe secţia de Chirurgie 1 a Spitalului Judeţean Oradea, starea sa fiind stabilă.