Patronul unei rafinării din Arad, Stelian Tulcan, patroana unei firme din Bucureşti, Carla Postolache, şi un director general din Ministerul Economiei, Gabriel Răsvan Toader, au fost reţinuţi de DNA Oradea, într-un dosar care priveşte fapte de evaziune fiscală şi corupţie.

Reţinerea s-a făcut într-un dosar în care, la începutul lunii mai, procurorii şi poliţiştii DNA Oradea au făcut percheziţii la rafinăria deţinută de Tulcan şi la locuinţa afaceristului, respectiv hotelul pe care îl deţine în localitatea Chişineu Criş.

Cercetările vizează, pe de o parte, acuzaţii de evaziune fiscală de peste 6 milioane de euro, afaceristul fiind suspectat că s-a folosit de facturi fictive pentru a eluda plata accizelor şi TVA, unele eliberate de firme implicate şi în reţeaua coordonată de patronul firmei orădene Oilserv Total SRL, Vasile Boer, trimis în judecată tot de procurorii DNA Oradea pentru o fraudă fiscală de 14 milioane de euro.

Totodată, spun surse din anchetă, Tulcan este acuzat şi de fapte de corupţie. Prin intermediul Carlei Postolache, patroana unei firme din Bucureşti, acesta ar fi contribuit cu materiale de construcţie la construcţia unui imobil deţinut de Gabriel Răsvan Toader, director general Politici Industriale şi Mediului de Afaceri din Ministerul Economiei şi Comerţului.

Marţi, procurorii DNA Oradea le-au adus la cunoştinţă celor trei persoane acuzaţiile şi au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta a beneficiat de sprijinul ofiţerilor SRI Arad, dar şi al poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie Bihor.

UPDATE:

Magistraţii au decis arestarea celor trei pentru 30 de zile.