Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au propus trimiterea în judecată a doi tineri orădeni urmăriţi penal pentru încălcarea Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Din cercetările de până acum s-a stabilit că Balog Nandor, 30 ani, a descărcat de pe internet diverse creaţii muzicale pe care apoi le-a pus la dispoziţia prietenului său, Cornoc Lorand, 26 ani, care a fost surprins pe 2 februarie acest an în timpul unei razii a poliţiştilor SIF în timp ce le difuza într-un bar pe care îl deţine în municipiu.

"Societatea nu deţinea autorizaţie din parte titularului de drept, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturile de Autor", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, Balog a distribuit muzică, filme şi alte aplicaţii de calculator şi prin internet, iar prejudiciul creat titularilor drepturilor de autor a fost stabilit la aproximativ 33.000 lei.

Balog şi Cornoc au fost puşi sub urmărire penală, iar poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, propunând trimiterea lor în judecată.