Doi orădeni au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Oradea, pentru trafic de persoane. Este vorba despre Torok Zoltan, 38 ani, zis "Zozopapa", respectiv Silviu Toma, 28 ani, acuzaţi că, în perioada iulie 2011 - august 2012, ar fi racolat patru tinere cu vârste între 21 şi 26 de ani, din Bihor şi Sălaj, pe care le-ar fi transportat, cazat şi exploatat sexual în diferite oraşe de pe teritoriul Italiei şi Austriei, ca prostituate de lux.

Potrivit anchetei efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor, în prima fază, fetele erau "agăţate" de cei doi ca prietene, pentru ca ulterior să fie scoase din ţară la "produs".

Tinerele au fost minţite iniţial că trebuie să strângă 10.000 de euro ca să poată intra "pe piaţă", însă chiar şi după ce au plătit, toţi banii încasaţi le erau luaţi de către cei doi orădeni pentru "protecţie".

În total, în cele 13 luni, fetele au calculat că au câştigat în jur de 200.000 euro, bani care au fost însuşiţi şi ulterior cheltuiţi de către cei doi orădeni, motiv pentru care, în final, anul trecut, tinerele i-au dat pe mâna poliţiştilor.

Încercând să scape, cei doi au luat legătura cu una dintre ele, oferindu-i o garsonieră ori un teren la Arieşeni, pentru a-şi retrage plângerea, motiv pentru care, în noiembrie anul trecut, pentru a nu putea influenţa negativ ancheta, Torok Zoltan şi Silviu Toma au fost arestaţi.

Înainte să-l trimită după gratii, procurorii au percheziţionat vila lui Torok de pe strada Izvorului, pe care apoi au dispus sechestru asigurator, la fel ca şi pe maşina acestuia, un BMW Seria 6 cabrio, cu care se afişa prin oraş, ambele cumpărate recent, existând suspiciunea că provin din banii câştigaţi de tinerele pe care le exploata.

"Pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au cooperat în cauză cu Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi cu IPJ Bihor", se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.