Tribunalul Bihor a emis, joi, mandate de arestare pe 29 de zile pe numele a doi orădeni anchetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată Bihor pentru trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, Andrei Rusu, 24 ani, şi Daniel Magyari, 37 ani, sunt în atenţia procurorilor de mai multe săptămâni, suspectaţi fiind de trafic de cannabis. Marţi seară, în jurul orei 21, cei doi au fost prinşi în Punctul de Trecere a Frontierei Borş în momentul în care încercau să intre în ţară cu o pungă în care se aflau 60 grame de cannabis ascunsă în chiloţii tânărului de 24 de ani.

Din datele strânse până acum de anchetatori, Rusu şi Magyari se aprovizionau cu droguri din Ungaria. Marţea trecută, cei doi plănuiau să aducă un nou transport, iar Magyari l-a sunat pe furnizor de pe telefonul amicului său, pentru a-şi stabili o întâlnire, după care cei doi s-au deplasat în Berettyoujfalu.

Aici, în parcarea supermarketului Tesco, Magyari a coborât din autoturism pentru a se întâlni cu traficantul, iar 10 minute mai târziu s-a întors la maşină şi i-a predat lui Rusu o pungă cu cele 60 gr de cannabis, cerându-i să o ascundă.

Cei doi nu au mai reuşit să introducă drogurile în ţară. Au fost aşteptaţi de procurorii DIICOT şi poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, unde drogurile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale.

Ancheta nu este încă finalizată, dar dacă vor fi trimişi în judecată şi găsiţi vinovaţi, cei doi orădeni riscă închisoare între 3 şi 15 ani.