Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Bihor au început urmărirea penală faţă de o orădeancă de 40 de ani şi un bărbat de 44 de ani, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru evaziune fiscală, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Vincze Etelka, 40 de ani, este acuzată că, în perioada 2007-2008, în calitate de administrator al Euro Pilote Proiect SRL, cu sediul în Oradea, a făcut importuri de produse electrice pentru construcţii provenind din Vietnam şi China printr-o firmă din Slovacia, produsele fiind ulterior livrate şi vândute la negru în Oradea.

"Achiziţiile realizate în perioada de referinţă nu au fost declarate organului fiscal şi nici înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul eludării plăţii TVA- ului şi a impozitului pe profit, prejudiciul cauzat statului ridicându-se la 1.260.401 lei", a explicat Alina Dinu.

Poliţiştii au început urmărirea penală şi împotriva unui orădean de 44 de ani, Ionel Noje, tot pentru evaziune fiscală. Bărbatul este acuzat că, în perioada 2008-2009, în calitate de administrator al Durgheu Group SRL cu sediul în comuna bihoreană Ineu, a efectuat achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii, cherestea şi legume - fructe din Ungaria, în valoare totală de 1.077.572 lei, operaţiuni pe care nu le-a evidenţiat în contabilitatea societăţii şi nici nu le-a declarat organelor fiscale.

"Totodată, acesta este acuzat că, în cursul anului 2008 a efectuat livrări de uleiuri minerale şi materiale de construcţii către mai multe societăţi comerciale din Bihor şi din ţară, tot fără a evidenţia în actele contabile aceste operaţiuni comerciale şi fără a declara veniturile impozabile", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului în acest caz se ridică la 2.035.242 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în ambele cazuri, cei doi orădeni fiind achetaţi în stare de libertate.