Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unei tinere de 26 de ani din Oradea şi a unui cetăţean croat de 38 ani, asociaţi ai SC Casi Antonio, firmă orădeană profilată pe plasarea de forţă de muncă în străinătate, respectiv a angajatului lor, un bărbat de 58 ani din Oradea. Cele trei persoane sunt acuzate de înşelăciune, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada aprilie - iunie 2010, cei trei au indus şi menţinut în eroare aproximativ 100 de persoane cărora le-au promis intermedierea unor contracte de muncă avantajoase în străinătate.

Pentru a beneficia de serviciile firmei, persoanele interesate plăteau câte un comision de 40 de lei/lună, până la data perfectării contractului de muncă cu angajatorul străin, respectiv câte 120 de euro, asigurarea medicală. „În total, cei trei au încasat în total 3.920 de lei şi 11.760 de euro", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Cetăţeanul croat şi asociata sa din Oradea s-au sustras urmăririi penale, cei doi nemaifiind de găsit din data de 18 iunie a anului trecut, când au solicitat clienţilor să se prezinte la sediul firmei pentru a perfecta contractele de muncă.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei suspecţi", a mai spus Dinu.