Tinerii pugilişti de la CS Basti Box Salonta s-au întors cu două medalii de la întrecerile Campionatului Naţional de Box pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute la Brăila.

Întrecerile au reunit la start 201 de tineri pugilişti, veniţi de la cluburi din întreaga ţară. Printre aceştia s-au aflat şi trei sportivi de la Basti Box, conduşi de antrenorul Sebastian Silaghi.

Este vorba despre Szucs Istvan Lajos, Sebastian Sziladi şi Emeric Francisc Chirică. Dintre aceştia, primii doi au avut evoluţii foarte bune, reuşind să încheie pe podium şi să intre în posesia medaliilor de bronz.

Szucs Istvan, care a concurat la categoria de greutate 70 kg, a ocupat locul III, la o categorie la care au fost validaţi 19 sportivi.

La rândul său, Sziladi Sebastian s-a situat pe treapta a III-a a podiumului de premiere şi a intrat în posesia bronzului, la categoria 60 kg, categorie la care au fost înscrişi 24 de sportivi.

Cel de-al treilea participant al clubului salontan, Emeric Chirica nu a obţinut însă vreo clasare pe poziţiile fruntaşe.

"A fost un număr mare de participanţi, dar eu sunt mulţumit de calitatea pugilismului oferită de sportivii noştri de la Basti Box. Este foarte important faptul că de la an la an creşte nivelul pregătirii sportivilor noştri, dar cel mai mulţumitor este faptul că reuşim să creştem generaţii, la fiecare categorie de vârstă, atât la fete cât şi la băieţi", a declarat, la revenirea acasă, antrenorul şi conducătorul clubului Basti Box Salonta, Sebastian Silaghi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!